فلومتر

قیمت فلومتر

یکی از ابزارهای دقیق برای اندازه گیری حجم یا جرم سیالات یعنی گاز و مایع، فلومتر است که اکنون صنایع زیادی در حال استفاده از مزایای موجود در آن هستند. فلومتر را با نام هایی مانند دبی سنج، نشانگر جریان، جرم سنج، کنتور و سنسور دبی هم می شناسند که از فناوری های گوناگونی جهت تشخیص جریان سیال بهره می برد. 

این که چه نوع فناوری هایی در فلومتر به کار رفته است، به برند سازنده و اندیشه های متخصصان این حوزه مربوط می شود. اگر شما نیز به دنبال آشنایی با نمایشگر دما و شیوه خرید آن هستید، این مطلب را از دست ندهید. 

فلومتر چیست؟ 

همان طور که گفته شد، فلومتر یا نمایشگر دما سنسوری است که میزان جریان جرمی یا حجمی یک مایع یا گاز را اندازه می گیرد. این خلاصه ترین و ساده ترین تعریفی است که برای چنین ابزارهایی وجود دارد. با وجود نام های زیاد ذکر شده برای این ابزار، در بازار آن ها را اغلب با همین نام فلومتر می شناسند و هر یک بسته به صنعت مد نظر، کاربردهای گسترده ای دارد. البته تمام آن ها در اندازه گیری جریان سیال موفق عمل می کنند. 

انواع فلومتر کدامند؟ 

با وجود کارایی نسبتا یکسان برای تمام فلومترها یعنی اندازه گیری جریان سیالات، تشخیص آن ها در یک بازه زمانی معین و ثبت داده ها در نمایشگر، انواع گوناگونی از آن ها برای خرید به چشم می خورد. فلومترها حتی قادر به انتقال سیگنال استاندارد از 4 الی 20 میلی آمپر به اتاق کنترل فلوی خطوط یا مانیتورینگ هستند. 

هر یک از مدل های فلومتر، شیوه های مختلفی را برای اندازه گیری جریان سیالات انجام می دهند که برخی از مهم ترین و پرفروش ترین آن ها عبارتند از:

1- فلومتر جرمی 

اندازه گیری جرم سیال از طریق اینرسی، مهم ترین وظیفه فلومتر جرمی به شمار می رود. از آن به عنوان دقیق ترین نوع نمایشگر دما و فلومتر برای صنایعی همچون نفت و گاز نام می برند. از فلومتر جرمی برای نخستین بار در سال 1970 میلادی رونمایی شد، اما هر چه گذشت، انواع دقیق تر، بهتر و همراه با فناوری های با کیفیت تری را برای آن ها شاهد بودیم. 

سیگنال خروجی در آن ها به طور مستقیم با جرمک عبوری از دستگاه مرتبط است. از مدل های فلومتر جرمی باید کوریولیس و ترمال را نام برد. 

2- فلومتر الکترومغناطیسی

این فلومترها که بعضا با نام ماگ متر هم شناخته می شوند، از الکترودها به منظور اندازه گیری هر چه بهتر بهره می برند. آن ها در دو سمت سطحی که مایع از آن جریان دارد قرار گرفته و تشکیل یک میدان مغناطیسی را می دهند. سنجش ولتاژ تولید شده در مرحله بعدی قرار دارد و ردیابی نرخ جریان، آن هم با دقتی بالا در این مرحله امکان پذیر است. 

نیاز به تعمیر و نگهداری در نسل جدید فلومترهای مغناطیسی به حداقل رسیده است؛ زیرا بخش مکانیکی خاصی ندارد که احتمال خرابی‌شان وجود داشته باشد. به خاطر عدم وجود اجزای خاص که در مسیر مایعات قرار بگیرد، آن ها طبیعتا نمی توانند مانع از عبور سیالات شوند. این یعنی در طی فرآیند اندازه گیری، هیچ تخریبی هم در جریان سیالات به چشم نخواهد خورد. 

3- فلومتر فشار تفاضلی

این نمایشگر دما که به دی پی یا جریان سنج جابجایی مثبت هم معروف است، تفاوت هایی نسبت به انواع دیگر دارند، زیرا از معدود تجهیزاتی هستند که به طور مستقیم حجم واقعی را اندازه می گیرند. سیگنال خروجی در این دستگاه مستقیما با حجم عبوری از فلومتر مرتبط است. فلومترهای این دسته در سه مدل روتوره، پیستون رفت و برگشتی و پیستون نوسانی یا چرخشی مشاهده می شوند که بسته به نیاز و نوع صنعت باید به سمت آن ها رفت. 

4- فلومتر اوریفیس

اوریفیس نوع دیگری از فلومتر است که اندازه گیری جریان مایع یا گاز، به خصوص بخار را با استفاده از اصل اندازه گیری فشار تفاضلی انجام می دهد. از آن ها بیشتر برای کاربردهای قوی بهره برده می شود؛ چرا که دوام و مقاومت بالایی دارد. ضمن این که مقرون به صرفه بودن این دستگاه را نباید در محبوبیتش نادیده گرفت. 

فشار در این دستگاه ها با نزدیک شدن سیال به دهانه اوریفیس افزایش پیدا می کند. این فشار به طور ناگهانی با عبور دهانه کمتر می شود. افت دائمی فشار گاهی اوقات سبب عدم کارکرد مناسب آن می شود و این یکی از نقطه ضعف هایش به شمار می رود. بنابراین اگر محیط نیاز به اندازه گیری شما به حداکثر فشار در سراسر سیستم نیاز دارد، بهتر است سر وقت انواع دیگر نمایشگر دما بروید. 

5- فلومتر ونتوری

از جمله فلومترهای مهم دیگر پرکاربرد باید ونتوری را نام برد که کارکرد آن براساس معادله برنولی است. البته بسیاری از افراد آن را در دسته فلومترهای تفاضلی قرار می دهند. صنایع آب، دارویی، نفت و گاز و شیمیایی معمولا بیشترین استفاده را از آن دارند. 

بخش سطح مقطع لوله ونتوری در هنگام اندازه گیری کاهش یافته و این سرعت سیال را بیشتر می کند. مانومتر یا پرشر ترانسمیتر دست به کار شده و فشار را اندازه گیری می کند؛ آن هم تا جایی که میزان جریان سیال تعیین شود. پس ونتوری را می توان یک فلومتر دیفرانسیلی دانست که در تبدیل انرژی فشار به جنبشی به خوبی عمل می کند. 

کدام فلومتر از همه دقیق تر است؟ 

دقت بالا در اندازه گیری سطح سیالات در فلومتر اهمیت زیادی دارد و باید در زمان خرید به آن توجه داشت. کارشناسان با مقایسه ای به این نتیجه رسیدند که فلومترهای کوریولیس که یکی از مدل های نوع اول بودند، بیشترین دقت را در اندازه گیری از خود نشان می دهند. با این حال به دلیل بزرگ و گران بودن، شاید برای تمام صنایع مناسب نباشند. برای استفاده در سطح پایین نیز بهتر است از دستگاه های دیگری استفاده شود. 

فلومترهای مغناطیسی، جابجایی مثبت و اولتراسونیک نیز دقت خوبی در اندازه گیری دارند. البته ابزارهایی مانند فلومتر پره ای به خاطر دقت کافی و ارزان بودن، نیازهای کاربران را تا حد زیادی برطرف می کند. فلومترهای اولتراسونیک و مغناطیسی گران تر از جریان سنج های مکانیکی هستند، اما ویژگی هایشان شاید در مدل های مکانیکی یافت نشود. 

خرید فلومتر با قیمت مناسب

از آن جایی که فلومترها یکی از حساس ترین ابزارها در اندازه گیری سیالات هستند، باید در خریدشان دقت زیادی به خرج داد. فروش نمایشگر دما و فلومتر در انواع گفته شده و سایر مدل های پرطرفدار در سایت ما انجام می شود و خوشبختانه کاربران رضایت فراوانی از این بابت دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارکرد، مزایا و قیمت به روز هر فلومتر کافیست با شماره تلفن های درج شده در این بخش تماس بگیرید تا تیم پشتیبان در هر ساعتی آماده پاسخگویی به سوالات شما باشد. 

keyboard_arrow_up