نمایشگر دما

نتیجه‌ای پیدا نشد.

نمایشگر دما

صنایع برای پیشبرد اهداف و طی کردن مراحل مختلف به ابزارها و دستگاه های گوناگونی نیاز دارند. اندازه گیری و کارهای مربوط به دما نیز اهمیت فراوانی در برخی صنایع دارد و باید به جدیدترین ابزارها دسترسی داشت. نمایشگر یا کنترلر دما به عنوان یکی از آن‌ ها شناخته می شود که انواعی دارد و بر حسب نیاز می توان سر وقت هر یک از آن ها رفت. این مطلب برای آشنایی شما با دستگاه نمایشگر دما، تعریف، کاربردها، عملکرد و انواع آن نوشته شده است و پیشنهاد می دهیم تا انتها همراهمان باشید. 

نمایشگر دما یا کنترلر دما چیست؟ 

از وسایل مورد نیاز در برخی صنایع برای نگه داشتن دمای مد نظر در مقداری مشخص می توان نمایشگر دما را نام برد. نمایشگرها انواعی دارند که از رایج ترین آن ها بد نیست ترموستات را مثال بزنیم. این دستگاه ها جدا از این که در کسب و کارها کاربرد دارند، تقریبا در هر خانه ای هم یافت می شوند. کنترل دمای آب توسط بخار آب گرم با کمک ترموستات امکان پذیر است و این تنها گوشه ای از کاربردهای این دستگاه ها شناخته می شود.

 در واقع هر گاه به دستگاهی برای نگه داشتن دما در درجه حرارتی مشخص نیاز داشته باشیم، باید سر وقت نمایشگر دما برویم. این محصولات از نمایشگری روی خود بهره مند هستند که تمام اطلاعات مربوط به دما را در آن درج می کنند. در واقع آن ها نسل به نسل قابلیت های جانبی بهتر و بیشتری را با خود به همراه دارند و استفاده از آن ها نیز ساده تر می شود. با دانستن این موضوع، حال باید ببینیم در چه شرایطی به آن نیاز پیدا می کنیم. 

دلیل نیاز به نمایشگر دما چیست؟ 

شاید نیاز به نمایشگر دما اصلا تغییر محیط پیرامون هم نباشد. گاهی پیش می آید که نیازمند تغییر دمای شی گرم، سرد یا هر دو باشیم و بخواهیم آن را اصطلاحا به دمای هدف برسانیم. سیستم گرمایشی اتومبیل نیز به همین شیوه عمل می کند؛ به این صورت که اگر آن را فعال کنید، بسته به نیاز شما به گرمایش یا خنک سازی محیط اتومبیل می پردازد. 

نحوه کار نمایشگر دما

تقریبا می توان گفت که تمام نمایشگرهای دما به یک صورت عمل می کنند و تنها تفاوت هایی جزئی میانشان مشاهده می شود. این نمایشگر برخی از متغیرها یا پارامترها را به مقداری تنظیم شده کنترل می کند که از این لحاظ به دو بخش تقسیم می شود؛ سیگنال ورودی واقعی و مقدار تنظیم شده مد نظر. سیگنال ورودی در واقع همان مقدار فرآیند است که در نهایت محاسبات را با هم مقایسه می کند. 

دما بلافاصله روی ال سی دی نمایش داده می شود تا بتوانید دمای محدوده را به حداقل یا حداکثر مقدار از پیش تعیین شده برسانید. این سنسور خوانش دمای دیجیتال 9 بیتی را در دسترس قرار می دهد و دقت بالایی هم از این نظر دارد. سنسورها معمولا برای دماهایی از 0 تا 70 درجه سانتی گراد ساخته شده اند و همچنین امکان دستیابی به مقدار منفی یا مثبت 0.5 درجه هم وجود دارد. در کل هماهنگی دستگاه ها به طور کامل با خوانش دمای دیجیتال بر حسب درجه سانتی گراد به چشم می آید. 

انواع نمایشگر دما

یکی از نکات در زمان خرید نمایشگر دما، دقت به انواع آن است. در حقیقت هر کدام از این نمایشگرها کاربردها و ویژگی های خاص خود را دارند که در ادامه با آن ها آشنا می شوید.

1- نمایشگر دمای روشن/خاموش 

نمایشگر روشن/خاموش که به آن On and Off هم گفته می شود، یکی از رایج ترین انواع این دستگاه ها به شمار می رود. این دستگاه به عنوان یک سیگنال دهنده و کنترل کننده در بازار شناخته می شود و شیوه تنظیم خروجی در آن به گونه ای است که مقدار فرآیند را افزایش دهد. این وضعیت در زمانی که دما کمتر از نقطه تنظیم مد نظر باشد، رخ خواهد داد. بعد از این که دمای فرآیند از نقطه تنظیم بیشتر شود، خروجی نیز برای کاهش آن تغییر می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر حتما به کاتالوگ نمایشگر دما آن مراجعه کنید. 

2- نمایشگر دمای تناسبی

یکی دیگر از نمایشگرهای دمای معروف، تناسبی بوده که برخی ساز و کارهای آن تا حدودی متفاوت با مورد قبلی است. این نمایشگر تنها زمانی به تلاش شما پاسخ می دهد که به حدی تعیین شده رسیده باشد. کنترلرهای آن قبل از خارج شدن از محدوده مورد نظر به تغییر دما می پردازند و سپس افزایش یا کاهش منبع تغذیه به عنوان مرحله بعدی شناخته می شود. همه این ها باعث تند یا کندتر شدن گرما می شود و در نهایت تثبیت دما را حس خواهیم کرد. 

3- نمایشگر دمای PID

ترکیب نمایشگر تناسبی با انتگرال و مشتق، نمایشگر دمای PID را به وجود می آورد. این سیستم در یک باند متناسب و با همان روش نمایشگر قبلی عمل می کند، اما دو ویژگی اضافه در آن به چشم می خورد. این ویژگی ها سبب بهبود تنظیم دمای کلی هم می شود. یکی از آن ها واکنش در برابر شرایط فعلی است تا براساس آن تنظیم گردد. 

همچنین این دستگاه می تواند مقدار انتگرال جمع اتفاقات اخیر را در نظر بگیرد که این همان ریتم های کنترل متناسب گذشته است. مقدار مشتق آن نیز قادر به واکنش مناسب در زمان تغییر ریتم های گذشته خواهد بود. مجموع داده های گذشته، داده های فعلی و سرعت تغییر داده ها باعث ایجاد الگوریتمی خاص در این دستگاه می شود. 

قیمت نمایشگر دما 

همان طور که گفته شد، هر یک از نمایشگرهای دما ویژگی هایی در خود دارند و بنابراین نمی توان قیمت ثابتی را برای همه آن ها در نظر گرفت. عوامل موثری در تعیین این قیمت وجود دارند که از آن ها باید نوسانات ارز، قابلیت های جانبی، امنیت و پایداری، استفاده از مواد تشکیل دهنده با کیفیت، برند، دامنه تحت پوشش و نوع اشاره کرد. بدیهی است هر چه این موارد در شرایط بهتری باشند، قیمت نمایشگر دما نیز افزایش پیدا خواهد کرد. 

راه های خرید نمایشگر دما 

راه های متنوعی برای خرید نمایشگر دما وجود دارد. در واقع فروشگاه های زیادی به دلیل اهمیت این دستگاه، تصمیم به فروش آن در سال های اخیر گرفته اند که تمام آن ها در برآورده کردن نیازها خوب عمل نمی کنند. برخی از آن ها نیز شاید قیمت زیادی را برای دستگاه ها در نظر داشته باشند. بنابراین در درجه اول باید در این مورد اطمینان حاصل کنید. 

فروشگاه اینترنتی ما انواع نمایشگرهای دما و گزینه های مشابه با آن را با خدماتی مانند تخفیف های فوق العاده به فروش می رساند. با سفارش آن ها از همین صفحه یا تماس با شماره تلفن های موجود در سایت می توانید خیلی سریع صاحب یکی از نمایشگرهای دما شوید. تحویل درب منزل یا محل کار نیز با سرعت بالایی صورت خواهد گرفت. 

keyboard_arrow_up