شیر برقی (on/off)

شیر برقی (on/off)

شیر برقی نوعی از شیرهای الکترومکانیکی است که برای کنترل و قطع و وصل کردن جریان سیالات مایع یا گاز از راه تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی استفاده می شود. این شیرها دو بخش اصلی بوبین و بدنه اصلی را در خود دارند و همین آن ها را از محصولات دیگر متمایز کرده است. خوب است بدانید خود این شیرها انواعی داشته و شیر برقی (on/off) به عنوان یکی از مهم ترین ها به حساب می آید که در این مطلب همه چیز پیرامون آن را شرح خواهیم داد. 

شیر برقی (on/off) چیست؟ 

از این شیرها به طور کلی جهت قطع و وصل یا باز و بسته کردن مسیر جریان سیال به منظور افزایش ایمنی و جلوگیری از بروز حادثه استفاده می شود و همین باعث افزایش تقاضا برای خرید شیر برقی (on/off) در سال های اخیر شده است. 

انواعی از شیرهای برقی در راستای باز و بسته کردن مسیر سیالات استفاده می شود، ولی نوع on/off کاربردهای گسترده تری دارند. خوشبختانه باز و بسته کردن آن ها با دست انجام نشده و کار انسان ها راحت تر از قبل شده است. انجام این کار معمولا به سه صورت الکتریکی، پنوماتیکی و هیدرولیکی صورت می گیرد که مدل پنوماتیکی در سال های اخیر رایج تر شده است. 

مشخصات فنی شیر برقی (on/off)

برای شیرهای قطع و وصل اغلب از اکچویتورهای پنوماتیکی استفاده می شود که تغذیه آن ها به وسیله فشار هوا یا نیوماتیکی انجام می گیرد. آن ها عملکرد سریعی داشته و به همین خاطر برای کاربردهای نیازمند سرعت مورد استفاده قرار می گیرند. برای قطع جریان هوا به شیر قطع و وصل نیز یک سلنوئید در مسیر خط هوا قرار می گیرد که همواره در وضعیت فعال بوده و با قطع یا وصل ولتاژ از آن نیز به حالت باز یا بسته در می آید. 

برای بررسی وضعیت شیر، سوئیچ های حدی یا لیمیت سوئیچ ها در بخش بالایی اکچویتور نصب می شوند. استفاده از سیگنال دیجیتالی باعث اعلام شدن وضعیت باز و بسته بودن شیر توسط اپراتور و سیستم کنترلی خواهد شد. 

نگاهی به کاربردهای شیر برقی (on/off)

شیرهای قطع و وصل که اصطلاحا با نام شیر برقی (on/off) نیز شناخته می شوند، برای قطع و وصل جریان سیالات در سیستم های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند که در این مورد صحبت شد. دو حالت باز و بسته برای این شیرها در نظر گرفته شده و این یعنی می توانند جریان سیال را به صورت کامل متوقف یا رها کنند. 

به همین خاطر، از این شیرها با نام شیر ایزولاسیون نیز یاد می کنند که برای کاربردها و اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مهم ترین مصارف شیر برقی (on/off)، این موارد را نباید از یاد برد: 

  • سیالات فرایندی در صنایع مختلف همواره باید به محل های مختلف سیستم هدایت شوند و این کاری است که شیر برقی (on/off) به خوبی از عهده آن بر می آید. 
  • تمام فرآیندها با توجه به زمان و نوع نیاز فعالان حاضر در یک صنعت باید راه اندازی یا متوقف شود که این شیر برقی در انجام این وظیفه به کار می رود.
  • قطع اضطراری یک فرآید گاهی اوقات افزایش ایمنی را در پی دارد. برای همین است که شیر برقی (on/off) را یکی از ایمن ترین محصولات موجود در بازار می دانند. 

شیرهای برقی با قطع و وصل خود به عنوان پشتیبانی برای شیرهای تنظیمی هم عمل می کنند. با استفاده از آن ها، جریان سیال را می توان کاملا متوقف کرد، یا جریان را کاملا در آن ایجاد نمود. کاربردهای حفاظتی و ایمنی این شیرها را نباید از یاد برد که برای مثال می توان مواقع اضطراری و نیاز به قطع سریع جریان را نام برد.

 در پروژه های ابزار دقیق، معمولا این شیرها با نام هایی همچون SDV، ESDV و XV هم شناخته می شوند. این اسامی اغلب به منظور تاکید روی استفاده از این شیرها در زمان اضطراری و با سرعت بالا به کار می روند که البته برخی از آن ها چندان هم رایج نیستند. 

انواع شیر برقی (on/off) کدامند؟

شیرهای برقی به نسبت شیرهای کنترل دقت کمتری دارند، اما با این وجود بازدهی فراوانی برای بسیاری از صنایع برایشان تعریف شده است. این شیرها در دو حالت کاملا باز یا کاملا بسته برای جریان سیال استفاده می شوند. از جمله مهم ترین انواع شیر برقی (on/off) باید شیرهای توپی یا بال، پلاگ و پروانه ای یا باترفلای را نام برد که هر یک ویژگی ها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند. 

شیر برقی توپی 

این شیرها یک توپ به همراه یک کانال برش دار را شامل شده و می توان طوری آن را چرخاند که کانال با باقی خط به حالت موازی در بیاید. چرخش این شیر می تواند به نوعی باشد که باقیمانده آن بسته شده و جریان به صورت کامل متوقف گردد. 

شیر برقی پروانه ای

قطعه صاف فلزی موجود در این شیرها قابلیت چرخش راحت تر، مقاوم تر و ایمن تر را به آن ها داده است. در مقایسه با بسیاری از شیرهای برقی، این شیرها یکی از پرکاربردترین ها به شمار می روند. 

شیر برقی پلاگ

این شیرها از قطعات مخروطی در ساختارشان برخوردارند که از راه کانال سیال با سرعت بالایی به سمت پایین سقوط می کنند. نتیجه آن نیز بسته شدن شیر به طور کامل خواهد بود. 

استفاده از شیرهای قطع و وصل به خاطر سادگی و عملکرد سریع آن ها مناسب است. زمانی که به کنترل جریان سیال نیازی نیست، این شیرها اهمیت خود را بیشتر نشان می دهند. برای نمونه برای کاربردهایی که به قطع و وصل سریع یا تعویض جریان سیال با فشار بالا نیاز باشد، می توان از شیر برقی (on/off) نیز بهره گرفت. 

قیمت شیر برقی (on/off) چقدر است؟ 

از آن جایی که شیرهای برقی تنوع بالایی در بازار دارند، طبیعتا نمی توان قیمت واحدی را برای همه آن ها در نظر داشت. برای تعیین قیمت باید به فاکتورهایی مانند نوع، برند سازنده، کیفیت قطعات و نوسانات ارز دقت کرد که مورد آخر به دلیل بالا و پایین شدن قیمت دلار اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. با این حال تیم ما قیمت شیر برقی (on/off) را تا حد ممکن معقول و نازل معین کرده است و می توان تا سال ها از این محصولات در هر صنعتی استفاده کرد. 

خرید شیر برقی (on/off) با بهترین کیفیت

تیم ما انواع شیرهای برقی با بالاترین کیفیت را در دسترس مشتریان قرار داده است. خوشبختانه میزان رضایت کاربران از این محصولات بسیار زیاد بوده و این را می توان از نظراتشان در سایت نیز متوجه شد. بعد از مشاهده تصاویر و جزئیات بیشتر، تصمیم بهتری برای خرید شیر برقی (on/off) خواهید گرفت. البته تیم ما نیز در تمام مراحل سفارش پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. 

keyboard_arrow_up