صنایع مختلف گاهی نیازمند تغییر مسیر هوا، کنترل فشار هوا یا قطع و وصل کردن هوای داخل سیلندر دارند و در چنین شرایطی می توان از یک شیر برقی فرمان استفاده کرد. شیرهای دستی برای استفاده در صنایع کوچک به کار می روند که تحریک آن ها به وسیله نیروی انسانی صورت می گیرد. در سوی دیگر شیر پنوماتیک را داریم که در سال های اخیر راهگشای بسیاری از مشکلات موجود در صنایع بوده است. این شیرها امروزه بیشتر به صورت برقی تولید شده مزایای فراوانی دارند که در این مطلب به آنها اشاره می شود.
معرفی شیر برقی فرمان
همان طور که گفته شد، کنترل شیرها در گذشته بیشتر به صورت دستی بود و این مشکلاتی را برای فعالان حاضر در صنایع به دنبال داشت. دقت و سرعت عمل این دسته از شیرها اصلا جالب نبود و به همین خاطر شیر برقی فرمان خیلی زود جایگزین آن شد. البته این بدان معنا نیست که شیرهای دستی هرگز کاربردی ندارند، اما دقت و سرعت عمل شیرهای برقی به مراتب بیشتر است. این محصولات با بهره گیری از جریان الکتریسیته و فناوری آهنرباهای الکتریکی به بهترین شکل بازدهی دارند.
در شیر برقی فرمان می توان با مدیریت جریان الکتریسیته، مقدار فشار وارد شده در شیر را تغییر داد، یا این که جریان هوا را در آن ها کنترل کرد. تمام این مزایا را مدیون این قطعه کوچک هستیم. البته کاربردهای جزئی آن در هر یک از انواع شیرها تفاوت هایی دارد.
اجزای موجود در شیر برقی فرمان
شیر برقی فرمان اجزای مختلفی را درون خود داشته که برخی از آن ها خارجی و برخی داخلی هستند. نقش تمام این اجزا در کارکرد بهینه این محصول پر رنگ است. بدنه اصلی، سولنوئیدها، اسپول، فنرهای سر و ته، مهره های نگه دارنده و سوکت ها گوشه ای از این قطعات را شامل می شوند.
به دلیل نیاز به استفاده طولانی مدت، خوب است از برندی خریداری کنید که در جایگذاری قطعات مناسب برای ساخت این محصول کوشا بوده است. ضمنا در کاتالوگ شیر برقی فرمان می توان شاهد سایر قطعات بود.
انواع شیر برقی فرمان کدامند؟
طراحی شیر برقی فرمان با شکل ها و با اهداف گوناگون به وجود آمده است و این به طراحان اجازه می شود که سیستم های کنترل الکتریکی متفاوت را طراحی نمایند. دامنه عملکرد این دسته از شیرها معمولا از 24 ولت آغاز شده و تا 220 ولت نیز ادامه دارد. همین قضیه موجب تنوع بالای آن ها در بازار شده است.
اگر نگاهی به فروشگاه های این حوزه داشته باشیم، مقادیر متفاوت آن ها را براساس نیاز صنایع شاهد هستیم؛ صنایعی مانند غذایی، دارویی، دندانسازی، شیمیایی، نفت و گاز و کاغذسازی که در این سال ها حسابی از مزایای شیر برقی فرمان استفاده کرده اند. این شیرها را در یک دسته بندی می توان در چند حالت به وجود آورد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
1- شیر برقی فرمان یک سو کننده
برخی شیرهای برقی فرمان موجود در بازار خاصیت یک سو کنندگی دارند. این یعنی وقتی بخواهیم از برگشت جریان هوا در خط لوله جلوگیری کنیم، باید سر وقت چنین شیرهایی برویم. برای نمونه در زمانی که از کمپرسور یا پمپ برای انجام کاری استفاده می شود، این محصول حتما به کارمان می آید. توجه داشته باشید برگشت هوا می تواند کارکرد دستگاه ها را با مشکل مواجه کند و نبود چنین شیری می تواند آسیب های جدی به وجود آورد.
2- شیر برقی فرمان کنترل کننده فشار
استفاده از برخی شیرهای فرمان برقی برای کنترل فشار نیز مزایای فراوانی را به دنبال دارد. برای نمونه می توان با هدف محدودسازی فشار هوا از این دسته شیرها استفاده کرد. این مدل از طراحی بیشتر برای افزایش ایمنی سیستم های پنوماتیکی به کار می رود. به عبارت دیگر علاوه بر رساندن فعالان صنایع به اهدافشان، این شیرها ایمنی دستگاه های مختلف را هم تا حد چشمگیری بیشتر از قبل می کنند.
از وظایف اصلی دیگر شیرهای کنترلگر فشار باید کنترل فشار مخزن را نام برد که با کاهش فشار ورودی هوا انجام پذیر است. بعضا در اثر استفاده از کمپرسور باید از این شیرها استفاده گردد. اگر در یک سیستم به تامین فشار ثابتی نیاز باشد، میتوان از شیر برقی فرمان کمک گرفت.
عملکرد این شیرها به این صورت است که نوسانات موجود در جریان هوا را با فشار مورد نیاز به کنترل خود در آورده و در نتیجه فشار هوا ثابت می ماند. طراحی سیستم های کنترلی هم استفاده دیگری است که از این محصولات انتظار داریم.
شیوه عملکرد شیر برقی فرمان
با اضافه کردن یک شیر برقی فرمان به مدار، وقتی فشار از مقدار معین شده بالا یا پایین تر باشد، این موضوع توسط آلارم به مخاطبان گزارش داده می شود. در واقع اپراتورها با توجه به سیگنال ها یا صدای آلارم در شیر پنوماتیک از این قضیه با خبر شده و باید سریعا اتفاق رخ داده را برطرف نمایند.
پیش تر هم گفته شد کنترل جریان یکی از وظایف اصلی شیر برقی فرمان است که با نصب روی شیر پنوماتیکی روی خطوط لوله میسر می شود. پس از نصب روی خطوط لوله به کمک سلونوئید می توان جریان را به سادگی کنترل کرد. در صورت ساخته شدن شیر پنوماتیکی به صورت جریان باز، جریانی کامل برقرار بوده و وقتی ولتاژ آن بیشتر شود، جریان کمتر یا حتی قطع خواهد شد. در سوی دیگر شیرهای برقی حالت بسته، با وصل شدن یا افزایش الکتریسیته می توانند مقدار جریان را بیشتر کنند.
بنابراین قطع و وصل شدن جیران با شیر فرمان برقی، مورد دیگری است که در این محصولات یافت می شود. این عملیات در چنین شیرهایی به دو صورت انجام می گیرد که یکی با تغییر جهت هوا و دیگری به صورت قطع کامل است.
قیمت شیر برقی فرمان
در بالا نیز به این موضوع اشاره شد که شیرهای فرمان برقی براساس کاربرد و نوع مصارف خود انواعی داشته و باید پیش از خرید، تحقیقاتی در مورد هر یک داشته باشیم. مشاوره با کارشناسان سایت ما به عنوان یکی از راه ها جهت رسیدن به محصول مورد نظر در نظر گرفته شده است.
هر زمان که بخواهید، با تماس با شماره تلفن های مندرج در سایت می توانید با این تیم کارشناس در تماس باشید. با توجه به این تنوع در بازار، طبیعتا قیمت شیر برقی فرمان نیز متفاوت است که جهت استعلام تعرفه می توانید با این تیم ارتباط برقرار نمایید.
شیر برقی فرمان را از کجا بخریم؟
در میان فروشگاه های مختلف سازنده و ارائه دهنده شیر برقی فرمان، ما خدمات ویژه ای را در اختیار مشتریان خود قرار داده ایم. ضمانت سلامت کالا، بهترین بازدهی و استفاده از مرغوب ترین قطعات برای ساخت از جمله مزایای این محصولات است که استفاده از آن را تا سال های برایتان مقدور می سازد. برای این منظور کافیست به بخش فروشگاهی سایت سری زده تا جزئیات و تصاویر بیشتری را شاهد باشید.