رگولاتور

واژه رگولاتور از فعل regulate به معنای تنظیم کردن آمده و خود آن نیز به معنای تنظیم کننده است. از رگولاتورها به عنوان قطعه ای پر کاربرد در ساخت مدارهای الکترونیکی استفاده می شود که خاصیتی نیمه رسانا دارند. تنظیم ولتاژ اگر چه می تواند توسط دستگاه های مختلفی انجام شود، اما رگولاتور برای این منظور بهترین و پر بازده ترین است. آیا با این محصول آشنایی کافی دارید؟ در ادامه می توانید اطلاعات فراوانی در مورد رگولاتور به دست آورید.

رگولاتور چیست؟ 

وظیفه تامین انرژی مد نظر مدارهای الکتریکی به عهده منابع تغذیه است. برق مورد نیاز که از نوع برق DC است، توسط منابع تغذیه از برق شهر یعنی AC تامین می شود که البته این همیشه هم ایده آل نیست و کمی نویز در آن مشاهده خواهد شد. ضمن این که برق AC مقداری ثابت نداشته و اختلاف نوسان دارد. برای ثابت ماندن ولتاژ ورودی در مدارهای الکترونیکی، وسیله ای تحت عنوان تنظیم کننده ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرد که پیش از خرید رگولاتور باید با آن آشنا شوید.

معمولا دستگاه های تامین شده از برق شهری مانند موتورها، مقدار معینی از نوسان را تحمل می کنند، اما این تحمل در مدارهای الکترونیکی بیشتر از 1 درصد نخواهد بود. در غیر این صورت صدمات فراوانی به این سیستم وارد می شود. تبدیل ولتاژ ورودی به ولتاژهای مد نظر از دیگر وظایف این قطعه است. مثلا اگر ولتاژ خروجی منبع تغذیه شما 12 ولت بوده و شما به برق 5 ولتی نیاز پیدا کنید، استفاده از این رگولاتور در تامین مقدار گفته شده یاری رسان خواهد بود.

تنظیم ولتاژ یک رگولاتور با استفاده از مدارات فیدبک موجود در آن صورت گرفته که این دو نوع ساده و پیچیده را شامل می شود. نوع ساده صرفا از یک دیود زنر برای تنظیم استفاده می کند اما مدل پیچیده، بازده بسیار بیشتری دارد. حتی امکان ارتقا ولتاژ ورودی توسط نوع دوم وجود دارد. ولتاژ رگولاتور را می توان در وسایل مختلفی مانند کامپیوترها، مولد جریان متناوب و مدارهای الکتریکی دیگر هم یافت.

از جمله بخش های یک رگولاتور مناسب می توان مدار اتصال کوتاه، محدود کننده جریان، خاموش گر در اثر حرارت بالا و محافظ ولتاژهای بالا را نام برد که کار آن در نهایت حذف ریپل های ولتاژ برق شهری است.

مزایای استفاده از رگولاتور

با استفاده از رگولاتور، مزایای مختلفی نصیب استفاده کنندگان می شود. برای نمونه خروجی آن یک ولتاژ ثابت را در اختیارمان قرار می دهد که باعث عدم آسیب رسی به المان های مداری می شود. در صورت گرفتن خروجی از آداپتورها، می بینید همه آن ها ولتاژی با مقداری اختلاف دارند، اما اگر سر آداپتور را روی رگولاتور قرار دهیم، در آن زمان خروجی به مقدار مناسبی ثابت خواهد بود.

ولتاژهای مختلف در یک مدار، مزیت دوم را شامل می شوند. تصور کنید مداری با یک میکروکنترلر دارید که تنها با 5 ولت کار می کند. در سوی دیگر موتوری با 12 ولت دارید که با سنسوری با 3.3 ولت فعالیت دارد. این جاست که رگولاتور خودی نشان داده و تامین ولتاژ مورد نیاز را در دستور کارش قرار می دهد؛ بنابراین برای تغذیه المان ها به چند منبع تغذیه نیازی نیست و کافیست چند رگولاتور را برای تمام منابع تغذیه مدار به کار ببریم.

نکات مهم در مورد رگولاتورها

ورودی رگولاتورهای سری منفی، حتما منفی است. به عبارت دیگر این امکان وجود ندارد که ولتاژ ورودی 15 ولت را به رگولاتور داده و انتظار تبدیل آن به منفی 12 ولت را داشته باشید. حتما باید یک ولتاژ منفی بدهید تا خروجی منفی 12 در اختیارتان قرار بگیرد. این از مهم ترین نکاتی است که در زمان استفاده از این محصول باید به آن توجه داشت.

نکته دیگر این است که ولتاژ ورودی رگولاتورها باید مقداری از ولتاژ خروجی آن بیشتر باشد. دلیل آن تلفات ترانزیستوری است که در رگولاتور رخ می دهد. تمامی این موارد به همراه نکات دیگر در کاتالوگ رگولاتور موجود در سایتمان درج شده است.

بررسی انواع رگولاتورها

رگولاتورها از مدل های ارزان قیمت با بازدهی پایین گرفته تا موارد گران تر و با کیفیت بیشتر، تنوع مطلوبی در بازار دارند. البته رگولاتورها به طور کلی به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

1- رگولاتور خطی

رگولاتورهای خطی تنها به صورت کاهشی فعالیت دارند. ولتاژ ورودی در این رگولاتور به وسیله مدارهای ترانزیستوری به ولتاژ پایین تر تبدیل ی شود. ولتاژ اضافه در این حالت از دو سر رگولاتور گرفته شده و این اختلاف توان آن را در بر دارد. اختلاف دما نیز معمولا خود را به صورت گرما و حرارت نشان می دهد. هم اکنون رگولاتورهای خطی مشهوری در بازار رویت می شود که می توان برای تهیه آن ها اقدام کرد.

2- رگولاتور سوئیچینگ

برخلاف رگولاتورهای خطی، اتلاف انرژی در رگولاتور سوئیچینگ پایین بوده و سلف و خازن به عنوان المان های ذخیره کننده انرژی موجب افزایش یا کاهش ولتاژ می شوند. سلف و خازن بزرگی روی مدار درج شده است و این را شاید بتوان از معدود ایرادات این رگولاتورها عنوان کرد. در جریان آن، هزینه ساخت بیشتر شده و فضای زیادی روی برد اشغال می شود. در سال های اخیر شرکت های زیادی نسبت به ساخت رگولاتور سوئیچینگ اقدام کرده اند و شاید انتخاب مناسبی برای برخی استفاده ها باشد.

3- رگولاتور ولتاژ ثابت 

در این رگولاتورها که با نام اختصاری FIX نیز شناخته می شوند، ولتاژ خروجی همواره ثابت است. برای نمونه رگولاتور 7805 را می توان نوعی از دستگاه های ولتاژ ثابت دانست که مقدار ثابت آن 5 ولت است.

4- رگولاتور ولتاژ متغیر

ولتاژ خروجی در این نوع از رگولاتورها به وسیله مقاومت های موجود روی پایه قابل تنظیم است. این رگولاتورها با نام ADJ نیز در بازار مشهور بوده و کاربردهای فراوانی در صنایع دارند. البته بد نیست بدانید رگولاتورها یک دسته بندی دیگر هم دارند که شامل رگولاتور با خروجی ثابت و خروجی متغیر است. دستگاه هایی با خروجی ثابت، خود دو دسته خروجی مثبت و منفی را شامل می شوند.

قیمت رگولاتور چقدر است؟ 

با نگاهی به بازار متوجه فراوان بودن رگولاتورها می شویم که هر یک کارایی خاص خود را دارند؛ از این رو طبیعی است که قیمت این محصولات با هم تفاوت داشته باشند. به علاوه، شرکت های سازنده نیز در تعیین قیمت نهایی محصولات خود موثر هستند. خوشبختانه در بخش فروشگاهی سایت ما می توانید بهترین دستگاه ها را با نازل ترین قیمت مشاهده کنید. برای استعلام قیمت رگولاتور نیز بد نیست با کارشناسان ما تماس بگیرید.

خرید بهترین رگولاتور بازار 

در میان سایت ها و فروشگاه های مختلف ارائه دهنده رگولاتور، شاید بهتر باشد خریدی منطقی از فروشگاهی مناسب داشته باشید. تیم ما درجه یک ترین محصولات ممکن را از برندهای مطرح این حوزه در دسترس قرار می دهد و تحویل آن درب منزل یا محل کار شما خواهد بود. ما در تمام مراحل از سفارش گرفته تا تحویل برای مشاوره رایگان و پشتیبانی در خدمت شما عزیزان هستیم.

آیکون فلو

Flow

آیکون گیج

Pressure

آیکون سطح

Level

آیکون دما

Temperature

آیکون انالایزر

Analysis

ابزار

System compensation

  • Certificate of Calibration
  • Certificate of origin
  • Certificate of conformity
  • Warranty card
اپرووال و گواهی نامه ها
سرتیفیکیت

شرایط خدمات و گارانتی

  • صدمات ناشی از حوادث طبیعی و غیر مترقبه، نوسانات برق، استفاده نادرست، ضربه فیزیکی، آتش سوزی و دست کاری توسط افراد غیر متخصص شامل این ضمانت نامه نمی باشد.
وارانتی
رزومه

شرکت اسپرلوس توسعه آپادانا با داشتن کادر مهندسی و فروش مجرب و کارآزموده در زمینه نیازسنجی، تامین، نصب و راه اندازی تجهیزات اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق صنایع مختلف، فعال بوده و خدماتی نظیر مشاوره، تامین، اجرا و نگهداری از سامانه های مهندسی و ابزاردقیق در صنایعی همچون نفت، گاز، پتروشیمی، انرژی، نیروگاهی، سیمان، خودروسازی، مواد غذایی، پزشکی و داروسازی و… ارائه می نماید.

گواهی و سرتیفیکیت
  • Certificate of Calibration
  • Certificate of origin
  • Certificate of conformity
  • Warranty card
اپرووال و گواهی نامه ها
سرتیفیکیت
گارانتی

شرایط خدمات و گارانتی

  • صدمات ناشی از حوادث طبیعی و غیر مترقبه، نوسانات برق، استفاده نادرست، ضربه فیزیکی، آتش سوزی و دست کاری توسط افراد غیر متخصص شامل این ضمانت نامه نمی باشد.
وارانتی
رزومه شرکت
رزومه

شرکت اسپرلوس توسعه آپادانا با داشتن کادر مهندسی و فروش مجرب و کارآزموده در زمینه نیازسنجی، تامین، نصب و راه اندازی تجهیزات اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق صنایع مختلف، فعال بوده و خدماتی نظیر مشاوره، تامین، اجرا و نگهداری از سامانه های مهندسی و ابزاردقیق در صنایعی همچون نفت، گاز، پتروشیمی، انرژی، نیروگاهی، سیمان، خودروسازی، مواد غذایی، پزشکی و داروسازی و… ارائه می نماید.

کنترل کیفی، بسته‌بندی و ارسال کالا توسط اسپرلوس توسعه آپادانا.
 بسته به مشخصات کالا تا ۷ روز قابل استرداد می‌باشد.
تصوير نمايش داده شده فقط بعنوان نمونه كالاي قابل عرضه مي باشد.

رگولاتور پنوماتیک
خرید اورجینال و با گارانتی
خرید مطمئن شرکت اسپرلوس توسعه آپادانا

برگشت پول 100%

پشتیبانی 24/7 شرکت اسپرلوس توسعه آپادانا

پشتیبانی 24 ساعته

پشتیبانی 24/7 شرکت اسپرلوس توسعه آپادانا

پرداخت آسان

خدمات فروش شرکت اسپرلوس توسعه آپادانا

خرید مطمئن

پشتیبانی 24/7 شرکت اسپرلوس توسعه آپادانا

پست پیشتاز

ضمانت کیفیت شرکت اسپرلوس توسعه آپادانا

ضمانت کیفیت کالا

استعلام قیمت و خرید محصولات شرکت اسپرلوس

جهت مشاوره رایگان و خرید انواع محصولات صنعتی با کارشناسان اسپرلوس توسعه آپادانا تماس بگیرید.

اشتراک مقاله در شبکه های اجتماعی