جداسازی مایع از گاز از زمان قدیم کار دشواری به نظر می رسید و خیلی از افراد نتایج خوبی را از آن دریافت نمی کردند. این در حالیست که انجام این پروسه بعد از اختراع و انتشار آکومولاتور هیدرولیک بسیار ساده تر شد. آکومولاتور وسیله ای است که با آن می توان مایع و به طور ویژه تر روغن را در سیستم های برودتی از گاز جدا کرد. از این وسیله در انتهای خط ساکشن و پیش از کمپرسور در صنایع مربوطه استفاده می شود تا مایع و گاز را به سوی ساکشن کمپرسور هدایت نماید.
جلوگیری از ورود مایع به سوی کمپرسور که می تواند خطراتی را برایش در پی داشته باشد، از سری وظایف مهم آکومولاتور هیدرولیک به شمار می رود. اگر شما نیز قصد خرید این محصول را دارید، باید ابتدا آشنایی بیشتری با آن پیدا کنید. ما در این مطلب تمام نکات مربوط به آکومولاتور هیدرولیک را خواهیم گفت.
بررسی کاربردهای آکومولاتور هیدرولیک
آکومولاتور هیدرولیک کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف داشته و در بخش های زیادی از آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی از آن ها در سیستم هایی استفاده می شود که مرتبط با ورود مایع به داخل کمپرسور است؛ درست مانند مکانیزم یخچال های صنعتی و سردخانه های صنعتی که برای پیشگیری از ورود مایع به کمپرسور و جلوگیری از صدمات زیاد به سیستم به این وسیله نیاز پیدا می کنند.
این قطعه را با نام های دیگری نظیر باتری هیدرولیک، مخزن جمع کننده، مخزن ازت یا حتی انباره هم می شناسند و به طور کلی وسیله ای برای ذخیره سازی سیال تحت فشار است. به خاطر همین کاربردهای گسترده، تقاضا برای خرید آکومولاتور هیدرولیک در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و بعید نیست صنایع بیشتری در آینده برای پیشبرد اهداف خود به آن نیاز پیدا کنند.
انواع آکومولاتور کدامند؟
آکومولاتورها خود چند نوع مهم را شامل شده که هر یک از خصوصیات و مزایای خاص خودشان را دارند. بنابراین کاربردهای مختلفی را هم می توان از آن ها انتظار داشت. جدا از آکومولاتور هیدرولیک که موضوع اصلی این مطلب است، سایر آکومولاتورها عبارتند از آکومولاتور پیستونی، آکومولاتور دیافراگمی و آکومولاتور کیسه ای. به خاطر اهمیت بیشتر آکومولاتور هیدرولیک، در این مطلب صرفا به این نوع اشاره داریم. تحقیقات نشان می دهد میزان تقاضای این نوع از دستگاه ها هم بیشتر از انواع دیگر است.
آکومولاتور هیدرولیک در سیستم های گوناگون برای ذخیره انرژی استفاده می شوند که عملکردی درست مانند باطری های قابل شارژ در دستگاه های الکتریکی دارد. وظیفه اصلی این دستگاه را باید تامین جریان روغن مد نظر با فشار مخصوص عنوان کرد. البته خود این دستگاه ها نیز از تحت نظر برندهای مختلف به وجود آمده و این تفاوت هایی را در قیمت آکومولاتور هیدرولیک پدید می آورد. فراموش نکنید خرید خود را از برندی انجام دهید که بهترین و با کیفیت ترین قطعات ممکن را به کار برده باشد.
آکومولاتور هیدرولیک را می توان در دسته های آکومولاتور هیدرولیک صنعتی، آکومولاتور هیدروپنوماتیک و آکومولاتور گازی قرار داد. نوع گازی به صورت خنثی عمل کرده و عملکرد آن طبق قانون بویل ماروت پیش می رود. این یعنی در دمای ثابت و مشخص، فشار گاز درون این دستگاه ها با نسبت عکس حجم تغییر می یابد.
دو محفظه گازی به صورت جداگانه برای گاز و روغن در آکومولاتور گازی طراحی شده که جداسازی آن توسط یک واسطه صورت می گیرد. این واسطه معمولا از جنس کیسه لاستیکی، پیستون فلزی و دیافراگم لاستیکی است که بنا به ساز و کارها و سیاست های هر برند با هم تغییر می کند. تجربه نشان می دهد انواع فلزی مقاومت بیشتری در دراز مدت دارد.
آکومولاتور هیدرولیک چه وظایفی دارد؟
با وجود این که پیش تر مطالبی در مورد وظایف آکومولاتور هیدرولیک ارائه شد، اما باید گفت مجموعا 4 وظیفه اصلی را انجام می دهند که شامل ایجاد فشار ثابت، ساخت فشار تدریجی، جذب ضربات شوک و ناگهانی و مهم تر از همه ذخیره انرژی است. آکومولاتور هیدرولیک را اغلب از جنس کربن استیل، استینلس استیل یا آلومینیوم به وجود می آید که هر یک برای مصارف خاصی مورد استفاده هستند. سایر وظایف این دستگاه ها را می توان در این بخش مشاهده کرد:
1- استفاده به عنوان منبع قدرت
از مهم ترین کاربردهای آکومولاتور، تامین جریان زیاد سیال آن هم در مدت زمان کوتاه را می توان نام برد. به منظور دستیابی به این هدف، از پمپی با خروجی کم برای شارژ آکومولاتور استفاده می شود هر زمان که سیستم به جریان بالا نیاز پیدا کند، سیال ذخیره شده در آکومولاتور نیز به مدار ارسال می گردد.
2- خنثی کننده ضربات پمپ
اغلب پمپ های هیدرولیک خروجی ثابتی به نسبت زمان نداشته و این نوسانات باعث ایجاد آسیب در سیستم می شود. در بیشتر موارد چنین ضرباتی اهمیت زیادی نداشته و در اثر برخورد با جداره لوله ها نیز خنثی می شوند. البته در صورتی که به خروجی ثابتی در مدار نیاز پیدا کنیم، کنترل آن توسط آکومولاتور صورت می گیرد.
3- جبران کننده نشتی
وجود حتی مقدار بسیار جزئی از نشتی در سیستم های هیدرولیک باعث افت فشار سیستم می شود و وظیفه جبران آن بر عهده آکومولاتور هیدرولیک است.
مزایای آکومولاتور هیدرولیک
استفاده کنندگان آکومولاتور هیدرولیک همواره از مزایای جذابی بهره می برند که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
-
- این محصول به نسبت دستگاه های مشابه در بازار و حتی بسیاری از آکومولاتورهای دیگر، گرمای کمتری از خود تولید می کند. همین باعث صرفه جویی چشمگیری در صنایع می شود.
-
- به وسیله آکومولاتور هیدرولیک می توان از پمپ های کوچکی هم استفاده کرد که کاملا کار راه انداز هستند.
-
- انرژی مورد نظر برای کارکرد این دستگاه ها کاملا در دسترس انسان قرار دارد و این اصلا موضوع پیچیده ای نیست.
-
- باز هم اگر مقایسه ای با محصولات دیگر داشته باشیم، می بینیم آکومولاتور هیدرولیک به قدرت کمتری برای کارکرد سیستم نیاز دارد.
قیمت آکومولاتور هیدرولیک
آکومولاتور هیدرولیک از پرکاربرد ترین تجهیزات در صنایع بوده و همین باعث می شود قیمت های قابل توجهی در بازار پیدا کنند. با این حال آن ها را می توانید از سایت ما با نازل ترین تعرفه ها تهیه کنید. جهت مشاهده این قیمت ها دو راه دارید که یکی مراجعه به بخش فروشگاهی سایت و دیگری تماس با کارشناسان ما به منظور استعلام است.
نحوه خرید آکومولاتور هیدرولیک
تیم ما هر نوعی از آکومولاتور هیدرولیک را از برندهای سازنده و در انواع مختلف در دسترس قرار داده است که بد نیست برای کسب اطلاعات به همراه مشاهده تصاویر به قسمت فروشگاهی سایتمان مراجعه کنید. بعد از پایان سفارش، تیم ما محصول مورد نظرتان را در سریع ترین زمان ممکن به دستتان می رساند؛ آن هم با ضمانت سلامت کالا. هر زمان که سوالی در مورد هر یک از آکومولاتورهای داشته باشید، می توانید آن را با تیم ما در میان بگذارید.